2011. szeptember 6., kedd

Szendőfi Péter - triANGEL (2005) Tom-Tom Records

"A zenész családból származó Szendőfi Péter dobbal kapcsolatos tanulmányait a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola klasszikus ütő szakán kezdte el, amelynek elvégzése után Budapesten a Zeneművészeti Főiskola jazz-dob tanszakán tanult tovább. Ekkor már rendszeresen föllépett az In Line, a Katona Klári és a Babos Band együttesekkel.
Jelenleg is több zenekar dobosa: 1992 óta játszik a László Attila által alakított bandben. Az ő keze alatt szólalnak meg a dobok a Romhányi Áron által alapított trióban, amellyel igazi Mainstream-Latin jazzt játszanak modern formában és hangszerelésben, amelybe igen sok Be-bop elem vegyül. Közreműködik még a Birta Life Pictures nevű zenekarban és a Nagy János Trióban.
Ha a felsorolt együttesek még nem bizonyították volna be mindenki számára, hogy Szendőfy Péter színes és sokoldalú jazz-dobos a magyar könnyű zenei életben, akkor saját zenekara biztosan meggyőző lesz, hiszen a 1992 óta fennálló Fusio Group egy újabb zenei irányzattal bővíti a Szendőfi által játszott műfajok sorát. A saját maga által írt dalok a Jazz-Fusion irányzat felé hajlanak a leginkább, hiszen magas szintű hangszertudást és végtelenül szabad improvizációkat igényel. A zenekar öt tagból áll: Elek István-szaxofon, Kormos János-gitár, Romhányi Áron-billentyűs hangszerek, Barabás Tamás-basszusgitár, és Szendőfi Péter-dob.
Számos zenekari munka mellett 2000 óta a dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskolában is tanít, ahol ő a dob tanszék vezetője.
Szendőfi Péter eddigi zenei tevékenységéből egyértelműen következett egy szólólemez, amelyen a magyar jazz életnek sok kiválósága is közreműködött. „TriAngel” című albuma 2005-ben jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában. A lemez azért is gyöngyszem a jazz kiadványok közt, mert egy igazi világsztár, Gary Willis basszusgitározik rajta." (Tom-Tom Records)
A lemez felvételein a következő zenészek játéka hallható:
Tony Lakatos – saxophone(1,3,7);
László Attila – guitar (8);
Romhányi Áron – keyboards (1,2,4,5,6,7,9);
Szendőfi Péter – drums (all);
Gary Willis – bass guitar (all);
Nagy János – keyboards (3,8);
Birta Miklós – guitar (3,7);
Kormos János – guitar (1,2,4,5,6,9);
Elek István – saxophone (2,4,6,8,9)

Related Posts with Thumbnails