2011. december 4., vasárnap

Davy Graham - The Guitar Player (1963/2008) Pye/Sanctuary

Az 1940-ben guyanai anya és skót apa gyermekeként Angliában született Davey Graham bemutatására idéznék Bauhaus kiváló blogjának ismertetőjéből:
"Az a gitáros volt, aki az Egyesült Királyságban beindította a folk-rock forradalmat az 1960-as években. Munkássága rengeteg híres "ujjalpengető" akusztikus gitárosra volt inspiratív hatással: a skót folker Bert Janschra, zenésztársára John Renbournra, a nagyhatású angol Martin Carthyra, a legendás Simon & Garfunkel Paul Simonjára... még Jimmy Page is a White Summer szólójában Graham She Moved thru' the Bizarre/Blue Raga című felvételére építkezett.
Graham egyike volt az 1960-as évek legeklektikusabb stílusú gitárosainak. Bekeverte a folkot, a bluest, a jazzt és az indiai ragákat és igen jó mixtúra született belőle, Graham a brit folk színtér nagy katalizátor egyénisége - akár Sandy Bull és John Fahey, a másik két nagy folk-zenére alapozó gitáros, akiknek hasonló ízlése és attitűdje volt. Egyiküket sem lehet igazán rock-zenésznek tekinteni. De mindhárman az 1960-as évtized pszichedelikus rockjának jelentős előfutárai."


A számok:
1. Don't Stop The Carnival
2. Sermonette
3. Take Five
4. How Long, How Long Blues
5. Sunset Eyes
6. Cry Me A River
7. The Ruby & The Pearl
8. Buffalo
9. Exodus
10. Yellow Bird
11. Blues For Betty
12. Hallelujah, I Love Her So
BONUS TRACKS:
13. She Moved Thru' The Bizarre
14. Misirlou (Live)
15. Hey Bud Blues (Live)
16. Anji
17. Fingerbuster
18. La Morena
19. Happy Meeting In Glory
20. Suite In D Minor

Related Posts with Thumbnails