2012. január 22., vasárnap

László Attila - Just Trust (2006) Tom-Tom Records

"Az album a Just Trust címet kapta – azaz: „Bízzál csak”! A címadásból és sejthető: a CD-n hallható számok azt közvetítik, hogy a bizalom és a bizakodás nagy mozgósító erő – s ez érződik is a lemez minden számán. A CD kiforrott zenei anyagából az is jól érzékelhető, hogy az album is rendkívüli összhangban és inspiráló alkotói légkörben készült.
A lemez különlegessége, hogy két formáció játszik rajta: A tavaly megalakult László Attila Quintett tagjai az új generáció kiemelkedő tehetségei: Jellinek Emil ( Emilio ) énekel, Oláh Tzumó Árpád zongorán játszik, Borlai Gergő dobol, basszusgitáron pedig László Attila régi zenésztársa, Lattman Béla játszik. Lendületes, sodró játékuk harmonikus egységet alkot a László Attila Band finom zenéjével.
Az új lemezen szereplő számokat, amelyek közül hat László Attila, egy pedig Oláh Tzumo Árpád szerzeménye július 10-én, egy lemezbemutató koncerten lehetett hallani a Művészetek Palotájában. A jó hangulatú előadáson László Attila mindkét formációval színpadra lépett, és természetesen igazi dzsessz muzsikával bűvölték el az érdeklődőket." (dalok.hu)
Piroskának pedig, aki a lemezt küldte, mindkét dolgos kezét csókolom.

Közreműködők:
László Attila - gitár
Borbély Mihály - szaxofon
Jellinek Emil - ének
Oláh Kálmán - zongora, keyboards
Oláh Tzumo Árpád - zongora, keyboard
Lattmann Béla - basszusgitár
Borlai Gergő - dob
Szendőfi Péter - dob
Zsoldos Béla - ritmushangszerek

Related Posts with Thumbnails