2012. március 2., péntek

Ernie Watts Quartet - The Ernie Watts Quartet (1991) Samson Music





Az Underground magazin írta, amikor Ernie Watts 2002-ben Budapesten járt: "A kétszeres Grammy-díjas Ernie Watts a mai zenei élet egyik legsokoldalúbb és legtermékenyebb szaxofonosa. A harminc éve tartó, izgalmasan változatos karrierje során több mint 500 felvételt készített olyan nagy művészek dallamainak feldolgozásával, mint Frank Zappa vagy Thelonious Monk.
Bár gyorsan rá lehet jönni, hogy zenéjének nagy részét John Coltrane inspirálta, Watts mindig megtartotta saját stílusát műfajtól függetlenül.
Az akusztikus jazz szeretete oda vezetett, hogy a zene teljes elkötelezettjévé vált. Legutóbbi albumával megmutatta a világnak azt, amit már egész Los Angeles tudott.
A JVC Music kiadásában megjelent felvételei karrierjének legremekebb darabjai, amelyekben kedvenc zenészeivel dolgozott együtt: Jack DeJohnette, Arturo Sandoval, Kenny Baron, Mulgrew Miller, Eddie Gomez, Jimmy Cobb és Marc Whitfield.
1998-ban megjelent albuma, a Classic Moods talán a legszemélyesebb hangzású felvételeket tartalmazza, amelyeket Watts eddigi pályafutása alatt készített. A blues alapjait felhasználva fantasztikus zenei érzékével remekül egyesíti az improvizációt és a harmonikus struktúrákat. Watts többi JVC-albuma – Reaching Up, Unity, The Long Road Home – egyértelmu bizonyíték, hogy Ernie Watts elsősorban jazz zenész és a legnagyobbak közül való.
Olyan művészekhez és produkciókhoz fűzodik a neve, mint Cannonball Adderley, Quincy Jones, a Rolling Stones (a zenekar 1981-es turnéja és a Let’s Spend the Night Together című film), Frank Zappa, Carole King, Neil Diamond, Aretha Franklin, Diana Ross, Rickie Lee Jones, Whitney Houston, Steely Dan, T-Bone Walker, Chaka Khan, Billy Cobham, Pat Metheny, Lee Ritenour and Patrice Rushen, a filmek közül a Csodálatos Baker Fiúk, a Szellemírtók, a Hírnév.
A stúdiózás után Watts most egy új utat választott. Gyakran játszik Charlie Haden díjnyertes Quartet West zenekarával és amellett, hogy saját együttesével, az Ernie Watts Quartet-el koncertezik, a világ nagy egyetemein tart előadást zeneszakos hallgatóknak.
Watt pályafutásának tevékenysége rendkívül sokrétű és még korán sem tekinthető befejezettnek a lista..."
Kedves Gykrantz, köszönjük, hogy a lemezt megosztottad velünk!

A lemez felvételei 1987. március 14-én és 15-én a hollywoodi Sunset Sound Studios-ban készültek.
A zenészek: Ernie Watts (soprano, alto & tenor saxophones); Pat Coil (piano); Joel DiBartolo (bass);Bob Leatherbarrow (drums).

A számok:

01. Language of the Heart Boykin, Watts 4:53
02. Continental Blues Watts 5:31
03. Echoes Coil, Watts 5:06
04. My One and Only Love Gershwin, Gershwin, Mellin, Wood 5:06
05. Listen Now! On the Border Watts 5:45
06. Listen Now! Skylark Carmichael, Mercer 5:17
07. Listen Now! One in Three Leatherbarrow 5:10
08. Body and Soul Eyton, Green, Heyman, Sour 6:14

Related Posts with Thumbnails