2007. február 11., vasárnap

Bobby McFerrin - Simple Pleasures (1988)

Bobby McFerrin 1950-ben született New Yorkban, és azt hiszem nem tévedek nagyot, ha egyszerűen csak zseninek nevezem. Valószínűleg ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül, hiszen lemezeiből már több mint 20 millió kelt el, és munkásságát 10 Grammy-díjjal jutalmazták.
Mára ő a világ egyik legismertebb énekes improvizátora, vokális megújítója, ráadásul karmesterként klasszikus műveket interpretál.
Amikor 2004-ben Magyorországon járt a Kongresszusi Központban tartott koncertje beharangozójában így írtak róla: "Négy oktávnyi hangjával és az éneklési technikák széles skálájával McFerrin nem egyszerű énekes; ő a zene utolsó igazi polihisztora, egy vokális felfedező, aki a jazzt, a népzenét és világzenei hatások sokaságát - korál, a capella, és klasszikus zene - kombinálja saját összetevőkkel. Karmesterként képes zenekarbeliként hallani: ez a tehetség segíti, hogy az éneklésbe az átlagnál több képzelőtehetséget sűrítsen - képes rá, hogy trombita által ihletett részeket énekeljen a "Round Midnight" című jazz nótában, vagy fuvola és cselló részleteket énekeljen Fauré és Vivaldi műveiből, vagy épp hogy teljesen új hangzásvilágot építsen fel."
Simple Pleasures címmel 1988-ban megjelent albumán hallható az a dal, mely világszerte ismertté tette: a Don't Worry, Be Happy.

Egy csodálatos koncertfelvétele:

Az albumon hallható dalok:

1. Don't Worry, Be Happy
2. All I Want
3. Drive My Car
4. Simple Pleasures
5. Good Lovin
6. Come To Me
7. Suzie Q
8. Drive
9. Them Changes
10. Sunshine Of Your Love

Letöltés

Jelszó/Password: levente

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

My friend Levin
where is the: Bobby McFerrin - Simple Pleasures (1988)

BLUES

Ah manam ti patham !

Levin írta...

Send Me your e-mail:)

Related Posts with Thumbnails