2007. február 3., szombat

Lajkó Félix és zenekara - Koncert '98 (1998)

Lajkó Félix Topolyán (Vajdaság) született 1974. december 17-én. Első hangszere a citera volt, amellyel tíz éves korában ismerkedett meg. Hegedűt az általános iskola 6. osztályában vett a kezébe először. Az alsó fokú zeneiskolát három év alatt végezte el Kishegyesen. A szabadkai zenei középiskola második osztályát otthagyva indult el Budapestre kölcsönkért hegedűvel, ahol a Dresch Quartett tagja lett. Azóta ingázik Budapest és Szabadka között, egyformán képviselve és összekötve az anyaországot és a Vajdaságot.

Sok neves együttessel és egyéniséggel dolgozott együtt. Tagja volt Szabados György együttesének, a Makúznak és Boris Kovač zenekarának, a Ritual Novának. Számos alkalommal fellépett a világhírű japán bhutó táncossal, Min Tanakával, a francia Noir Désir zenekarral. Számos koncertet adott a Londonban élő román hegedűművésszel, Alexander Balanescuval, Boban Markovič rézfúvós roma zenekarával.
Hegedűjátékával elbűvölte Tokió, Amszterdam, Berlin, Pozsony, Prága, Budapest, Brassó, Belgrád, Szarajevó, Ljubljana, Frankfurt, Lyon, Bordeaux, Velence, Verona, Edinburgh, London, Ulm zeneértő közönségét. Visszatérő vendége a párizsi Théâtre de la Ville színpadának, 2001-ben vendége volt zenekarával Pina Bausch wuppertali fesztiváljának és játszott 2000-ben a monacói Grimaldi Fórum kulturális és konferenciaközpont megnyitóján. 2001-ben, a franciaországi magyar év egyedüli fellépőjeként játszott a pápai palota udvarán az Avignoni Színházi Fesztiválon.

A lemez tagolása:

01. Play 1. 6'16
02. Single 14'04
03. Play 2. 12'28
04. String Quartet 12'15
05. Solo 8'31
06. Finale 11'21

Tömörítés/Bitrate: 191 kb/s
Letöltés/Download:
[ Rapidshare ]
Jelszó/Password: levente

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

great site lots of different choices.Could you repost this link I could not get it to work after I downloaded it.Thanks again

Levin írta...

Send Me your e-mail :)

Related Posts with Thumbnails