2008. január 13., vasárnap

Hans Theessink - Songs from the Southland (2004)

Ismét egy előadó, aki méltánytalanul kevéssé ismert. Hans Theessink 1948. április 5-én Hollandiában született, Ausztriában él, és többször járt és lépett fel hazánkban is. Mosaic nevű alkalmi zenekarának Sebestyén Márta is tagja.
Bo Diddley mondta rólal, hogy "pokolian jó gitáros", és nem tévedett. Otthon van a R&B, soul, delta-blues, boogie-woogie, country, és még számtalan stílusban, de igazi erőssége az autentikus southern blues.
Idézet Balogh Tibornak a zene.net-en írt ismertetőjéből: "Tökéletesen ura a hangszerének, nem készít ízlésficamos és stílustalan albumokat. Nem igyekszik megnyerni a tizenéves réteget, azokat, akik még nem képesek a giccset, a tehetségtelenséget különválasztani az igazi muzsikától. Akik a naponta a televízió képernyőjéről az arcunkba tátogó ugribugri senkiknek hisznek, és akiknek a Backstreet Boys-tól a Splash-ig tart a zene.
Theessink a blues nagy és végtelen óceánján hajózik zenekarával; igazi szintetizáló muzsikus, hamisítatlan "bluesista"."
Külön felhívnám a figyelmet arra az újítására, hogy lemezein gyakran a bőgő, vagy basszusgitár helyett, vagy mellett a tubát használja, s ebben nagy segítségére van Jon Sass amerikai tubaművész.

boomp3.com

A számok:

1. St. James Infirmary
2. My Girl
3. Mercury Blues
4. A Hundred And Ten In The Shade
5. From Four Til Late
6. 61 Highway Listen
7. He Was A Friend Of Mine
8. Green Green Rocky Road
9. Hard Time Killing Floor
10. M&O Blues
11. Rained Five Days
12. I'm So Lonesome I Could Cry
13. Hesitation Blues
14. Frankie & Albert

Tömörítés/Bitrate: 320 kb/s
Letöltés/Download:
[ in.solit.us Part1 Part2 ]
[ Filesend Part1 Part2 ]

Jelszó/Password: levente

2 megjegyzés:

nunaggie írta...

Beautiful music.

Névtelen írta...

gracias!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails