2008. július 11., péntek

John Fahey - Days Have Gone By Vol. 6. (1967)

John Fahey életének és munkásságának ismertetését az előző lemeznél - a kíváló Rocknotes blogja alapján - ott hagytuk abba, hogy Fahey a benzinkútnál kapott fizetéséből és egy episzkopális lelkésztől kapott kölcsönből nekilátott első lemeze kiadásának.
A történet folytatása:
"Így született meg a Takoma Records (a név tisztelgés szülővárosa előtt). Száz példányt (más források szerint 95-öt) nyomott az első lemezből. A lemezborító egyik oldalán a John Fahey név szerepelt, a másikon felirat: Blind Joe halott - később ez lett vicces beceneve blues-fan haverjai körében. A lemezt saját maga próbálta értékesíteni. Néhányat eladott, néhányat helyi lemezboltokba csempészett be, néhányat olyanoknak küldött, akik folk zenét tanultak, tanítottak. Sokan hitték azt, hogy egy igazi régi blues énekes, Blind Joe Death lemezét hallják. Három évbe telt így, míg minden darabon túladott.
Miután filozófia és vallástörténet diplomát kapott a metodista Amerika Egyetemen, Fahey 1963-ban Kaliforniába költözött, hogy Berkeley-ben az egyetemen filozófiát tanuljon. A kampuszra megérkezvén Fahey - az örök kívülálló - elégedetlen volt a tananyaggal (később ezt úgy magyarázta, hogy őt nem is a filozófia izgatta igazán, sokkal inkább a pszichológia) és a Berkeley-ben és Amerika-szerte akkoriban javában szó szerint (Flower Power) virágzó hippi szubkultúra és zenei szcéna se igen hatotta meg. Fahey viszolygott a Pete Seeger-inspirálta visszafogott folk-revivalistáktól is, ahová egyszercsak magát is besorolva látta. A következő évben Los Angeles déli részére költözött, hogy csatlakozzék a UCLA folklór PHD (master's) programjához a tanszékvezető D.K. Wilgus meghívására. Itt az akkoriban még jócskán egzotikus figurának számító Charley Patton (1891-1934), az egyik legjelentősebb Delta-blues zenész lett témája, dolgozatát később ki is adta."

Az 1967-ben megjelent Days Have Gone By című albumán hallható számok:

01. The Revolt Of The Dyke Brigade
02. Impressions Of Susan
03. Joe Kirby Blues
04. Night Train Of Valhalla
05. The Portland Cement Factory At Monolith California
06. A Raga Called Pat - Part One
07. A Raga Called Pat - Part Two
08. My Shepherd Will Supply My Needs
09. My Grandfather's Clock
10. Days Have Gone By
11. We Would Be Building

Tömörítés/Bitrate: 192 kb/s
Letöltés/Download:
[ Rapidshare ]
[ ShareOnAll ]

Jelszó/Password: levente

Related Posts with Thumbnails