2008. július 20., vasárnap

John Fahey - Yes! Jesus Loves Me (1980)

Bauhoax színvonalas ismertetőjét ott hagytuk abba, hogy John Fahey az UCLA-n Charley Pattonról írt dolgozatot. S a folytatás:
"Fahey teljesítette a mester (PHD doktori) fokozatot barátja, Alan "Vakbagoly" Wilson muzikológiai közreműködésével. Wilson ezt követően hamarosan a Canned Heat, az alapvető Los Angeles-i blues-rock zenekar tagja lett. Fahey mutatta be korábban Bob Hite-nak. (Wilsoné a híres On the Road Again fejhangú falsett énekhangja.) Az 1965-ös The Transfiguration of Blind Joe Death című Fahey lemezen Alan Wilson is közreműködött. (A lemez különös borítója Stanley Kubrick 1967-es híres és kultikus The Clockwork Orange filmjében is feltűnik.)

Ezidőtájt a Takoma Records is újjáéledt. Fahey és ED Denson producer barátja elhatározták, hogy megszerzik és kiadják, gondozzák a blues-legenda Bukka White (1909-1977), delta-blues gitáros-énekes és később Mississippi John Hurt (1892-1966) műveit, akinek újrafelfedezéséhez nagymértékben hozzájárultak. Bukka White lett az első nem Fahey Takoma Records anyag. 1963 végefelé Fahey kijött második albumával a Death Chants, Breakdowns and Military Waltzes cíművel. Legnagyobb meglepetésére lemeze jobban fogyott, mint White albuma. Megindult Fahey karrierje. De nyilvánosan közönség előtt még mindig nem játszott.

Az 1960-as években megjelenő anyagain Fahey szokatlan, furcsa gitárhangzást alkalmazott, ami erőteljesen az 1920-as évek old timer és blues stílusában gyökerezett, azonban nem egyszerűen csupán másolta azt, hanem összeolvasztotta, keverte más zenei stílusokkal, játékmódokkal. Bizonyítékok erre például "When the Cactus Catfish is in Bloom" és "Stomping Tonight on the Pennsylvania/Alabama Border" című szerzeményei. Később így írt az utóbbiról: "A nyitó akkordok Vaughan Williams Hatodik Szimfóniájának utolsó tételéből származnak, innen fejlődik egy Skip James motívummá, amiből aztán egy gregorián dallam, a Dies Irae lesz, ami számomra az episzkopális egyházi énekek legijesztőbbike az Ítélet napjáról. Aztán visszatalál Vaughan Williamshez és újra Skip James bluesához és így tovább..."

A számok:

01.Yes! Jesus Loves Me
02.Stand Up, Stand Up For Jesus
03.Medley: Lord Of All Hopefulness/All Through The Night
04.Oh Come, Oh Come Emmanuel
05.Two American Folk Hymns real audio
06.For All The Beauty Of The Earth
07.St. Patrick's
08.Holy, Holy, Holy
09.Come Labour On
10.St. Clements
11.For All The Saints
12.At The Name Of Jesus
13.Medley: Come Thou Almighty King/Wild Western Hero
14.Praise To The Lord
15.Lord, I Want To Be A Christian In My Heart
16.Faith Of Our Fathers
17.Just As I Am
18.Let All Mortal Flesh Keep Silence
19.Jesus Christ Is Risen Today
20.Yes! Jesus Loves Me (reprise)

Tömörítés/Bitrate: 256 kb/s
Letöltés/Download:
[ Rapidshare ]
[ ShareOnAll ]

Jelszó/Password: levente

Related Posts with Thumbnails