2010. március 11., csütörtök

Cassandra Wilson - Closer to You: The Pop Side (2009)

Az ekultura.hu, Galgóczi Tamás kritikájából:"Cassandra Wilson (született 1955. december 4.) lemezei hallatán nyilvánvaló, mindig a saját útját járja, nem foglalkozik sem a lemezeladásokkal, sem a slágerlistákkal, sem az elvárásokkal.
Sosem készít két ugyanolyan lemezt, két stúdiófelvétel között hol jobban, hol kevésbé, de mindig változik az elképzelése a világról, a zenéről. Főként arról a zenéről, ami aktuálisan éppen foglalkoztatja.

Mindezek után egy pillanatig sem szabad csodálkozni azon, ha klasszikus feldolgozásalbumán nem a jazz mára kikerülhetetlen alapvetéseit adja elő, hanem az utóbbi harminc év popslágereit porolja le.
Azt azonban nem árt tudni, hogy hiába szerepel 2009 a megjelenés dátumaként, maguk a felvételek jóval korábbiak, s mindet hallhattuk már a korábbi sorlemezeken.

Ennek ellenére sem gondolom pusztán anyagi lenyúlásnak a kiadást, inkább olyan gyűjteménynek, ami jól mutatja, mennyire sokoldalú énekesnő Wilson, illetve mennyire bátran nyúlt hozzá az eredetikhez.
Végiggondolva és újrahallgatva a lemezt, azt kell mondjam, Wilson nem csupán csodás hangját adja hozzá az eredeti szerzeményekhez, de úgy hangszereli át azokat, hogy azok modernebbé, frissebbé válnak.
S ez legalább akkora csoda, mint amire a hangjával képes. "

A dalok:

1. Love Is Blindness
2. Time After Time
3. Fragile
4. Closer to You
5. Last Train To Clarksville
6. The Weight
7. Tupelo Honey/Angel
8. Harvest Moon
9. I Can't Stand the Rain
10. Lay Lady Lay
11. Wichita Lineman

Jelszó/Password: levente

Related Posts with Thumbnails