2011. január 5., szerda

Isao Tomita - The Ravel Album (1984) RCA Records

Isao Tomita úttörő japán zeneszerző és szintetizátor-varázsló, aki áthidalta a szakadékot a klasszikus zene és a modern szintetizátorzene között. Az 1970-es évek elején létrehozta saját stúdióját és a kor legmodernebb szintijeit használta. Korának fejlettségi szintjét mutatja, hogy lemezeinek elkészítéséhez egy kb. 40 m2-es szobában 36 különböző tipusú szintetizátort, emuláturt, sequenser-t, equaliser-t, hangrögzítőket, stb. halmozott fel. Zenéje, a korai űrkorszak szintetizátoraival előadott, modern klasszikus zeneszerzők munkáinak átiratai.

Ezen a lemezén Maurice Ravel legismertebb zenekari műveit dolgozza fel elektonikus hangszerekre adaptálva. A "Dafnisz és Kloé" szvitet a "Pavan egy Infánsnő halálára" követi, majd a kihagyhatatlan "Bolero" után "A teger" zenekari szvit öt tétele zárja a lemezt.

Ez a lemeze tulajdonképpen "kalózkiadvány"-nak tekinthető, mivel a zeneszerző által kiadott 23 album mellett hivatalosan megjelent még 18 válogatás is, de a nagyobb tv, film és lemezkiadó cégek közel 100 különböző lemezt is kiadtak Tomita hozzájárulása nélkül.

Az ismertető és a feltöltés Barnus munkája.

A lemez tartalma:

01 Daphnis et Chloé, suite no. 2 - Lever du jour,Pantomime,D
02 Pavane pour une infante defunte
03 Boléro
04 Ma mere l'oye, suite - Pavane de la belle au bois dormant
05 Ma mere l'oye, suite - Petit poucet
06 Ma mere l'oye, suite - Laideronnette, impératrice de Pago
07 Ma mere l'oye, suite - Les entretiens de la belle et de l
08 Ma mere l'oye, suite - Le jardin féeriqué

Related Posts with Thumbnails