2011. január 18., kedd

Osibisa - The Best of Osibisa (1991) Kwest


Az 1970-ben, nyugat-indiai és afrikai zenészek által alapított zenekar a jazz-es hangvételű afro-rock zene első képviselője.

Az Osibisa szó Ghanában azt jelenti: boldog életérzésből fakadó keresztezett ritmus.
Egy Teddy Osei nevű fekete fiatalember szülőhazájában, Ghanában a The Comets nevű zenekarban játszott fuvolán és szaxofonon. Megnyertek egy fesztivált, és jutalmul a ghanai kormánytól zenei ösztöndíjat kapott a londoni College of Music-ba. Ott találkozott Sol Amarfió-val, a kameruni származású dobossal és zenekart alapítottak. Bevették a bandába Ted öccsét, Mac-et is, és négy másik fekete zenésszel 1971-ben megalapították az Osibisa együttest.
Első lemezüket az MCA cégnél vették fel 1971-ben, amin különleges, keresztezett afrikai és karib-tengeri muzsikát játszottak, mindent felhasználtak a rock, a dzsessz és a blues elemeiből.
Igazi hangjukat második nagylemezükön, a Magyarországon is közismert Woyaya albumon találták meg, amely azóta is klasszikus, stílusirányzatot alapító lemeze az afro-rock irányzatnak.
Eddig hivatalosan 19 albumot jelentettek meg, nem számítva a válogatáslemezeket, és azt a több száz albumot, amit a dél-amerikai, afrikai, és a csendes-óceániai országokban dobtak piacra, nem feltétlenül legálisan.

Ez a válogatáslemez a teljesség igénye nélkül azokat a nótákat tartalmazza, amelyek a slágerlisták szerint a laginkább népszerűek voltak a hallgatók körében.


A lemez tartalma:

01. The Coffee Song
02. Sunshine Day
03. The Warrior
04. Densu
05. Uhuru
06. Ojah Awake
07. Keep On Trying
08. Gumbe
09. Dance The Body Music
10. Seaside Meditation

A feltöltés és az ajánlás Barnus munkája.

Related Posts with Thumbnails