2010. augusztus 3., kedd

Avatar - A szabadság felé (2008)

A passzio.hu lemezismertetőjéből:
"Kezdeném ott, hogy az Avatar nem csupán csodálatos, kidolgozott zenét játszik, hanem értékes és mondanivalóval teli szövegkörnyezetet alkotott a dalokhoz. Örömmel tölt el az is, amikor ebben a kis országban az újvidéki és az erdélyi zenészek is megtalálják a helyüket, az otthonukat. Megemlíteném, hogy sokan megirigyelhetnék a zenekar nem mindennapi hazaszeretetét...
Nem akarok közhelyekkel előhozakodni, de elismerésre méltó, amit alkottak. Nem állok egyedül ezzel az elfogultsággal, hiszen az album megjelenhetett a Metal Hammer mellékleteként is. Avatarék a hard rock vonalat követik. Nem lehetnek könnyű helyzetben a jelenlegi metalcore, hardcore a divatirányzattal szemben. Mégis szívesen ajánlom bárkinek, mert A szabadság felé hihetetlenül fülbemászó az utolsó dalig. Nincs két egymásra akár csak kicsit is hasonlító nóta, egyedi minden egyes szerzemény, az egész album színes dallamvilágot nyújt. A hatások is érezhetőek: Lord, Edda, Uriah Heep, Deep Purple."
A zenekar tagjai: Moldován György Szabolcs „Szaszkó” – ének, vokál, akusztikus gitár; Szepesi Richárd „Ricsosz” – billentyű, ének, vokál, furulya; Gellér Tamás – gitár, ének, vokál; Radnai Viktor „Efti” – basszusgitár; Paróczi Kristián „ Chris” – dobok.
Vendégzenész: Almár Ákos – tambura

A számok:

1. Intro
2. Ébredj fel!
3. Egyedül ébredek
4. Duna-rapszódia
5. Miért vagyok egyedül?
6. Illúzióhíd
7. Egy vagy velem
8. Holdvilág-árok
9. Harapj, vagy én haraplak!
10. A színész fohásza
11. Hontalanul (Vérző ima)
12. Öleld át a lelkemet
13. A szívek királynője
14. Határ nélkül

Jelszó/Password: levente

Related Posts with Thumbnails