2011. november 25., péntek

László Attila and Friends - Babel (2009) Tom-Tom Records

László Attila (1953) gitáros, zeneszerző a hazai jazz kiemelkedő képviselője. A budapesti jazz-konzervatórium elvégzése után élvonalbeli magyar együttesekben játszott. 1975-ben alapította meg a Kaszakő nevű zenekart, melynek eredeti hangvételű zenéjét 1983-ban az Édenkert című lemezen is rögzítették. 1985-ben Tony Lakatossal alakította meg a Things nevű formációt. Pályafutása során olyan neves zenészekkel muzsikált együtt, mint Anthony Jackson, Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, Dave Friedman, Gary Willis.
1992-ben alakította meg saját együttesét, a László Attila Bandet.

A túlnyomórészt saját szerzeményeket tartalmazó lemezen olyan közreműködőkkel készült, mint például a Berlinben élő, de hazánkban is gyakran koncertező Snétberger Ferenc, vagy a fiatal tehetséges énekesek, Harcsa Veronika és Emilio, Oláh Kálmán (zongora), Borbély Mihály (szaxofon, tárogató), Csanyi Zoltán (zongora), vagy a ritmusszekció tagjai Lattmann Béla (basszusgitár), Lakatos Pecek Krisztián (bőgő), Borlai Gergő (dob) és Födő Sándor (percussion).

László Attilától megszokott módon, a j lemez mentes mindenfajta kompromisszumtól, a felvételeken a saját egyéni zenei világát mutatja be. A kompozíciókban nem egy stílushoz kívánt igazodni, szerzeményeit a közreműködő zenész barátainak egyéniségéhez alakította. Rendkívül izgalmas felfedezés a zene hallgatása közben, ahogyan a különböző zenei stílusok és irányzatok képviselői játék közben megtalálják a közös hangot. A különböző felfogás, értelmezés és érzelemvilág egysége a Babel című lemez. (Educafe.hu)

A lemezért köszönet Pirranthew-nak.

A számok:
1. A Dance, We Are Waiting For
2. Walking Lion
3. For My Dad
4. Magic City
5. Correspondence
6. Tell Your Story
7. Babel
8. Pairplay

Related Posts with Thumbnails