2011. november 20., vasárnap

Rodrigo y Gabriela - Rodrigo y Gabriela (2006) ATO Records

"A metál nem vész el, csak átalakul, mondjuk flamencóba. Bár erre vonatkozóan kevés a példa, mégis akadnak kivételek. A Rodrigo Y Gabriela nevű duó pont ilyen.
A kétezres évek elején nem igazán ment a metál, talán csak a nu metal, de arra meg ki emlékszik már, legalábbis jó szívvel. Mexikóban más volt a helyzet, de hát ott még 1986-ot írtak. A thrash-ben nyomuló Tierra Ácida két pengetőse, Rodrigo Sánchez és Gabriela Quintero mégis ráunt a helyi erőkre, a szűkre szabott lehetőségekre, és anélkül, hogy egy fia albumot is kiadtak volna korábban, átruccantak az öreg kontinensre. Európa nem fogadta őket tárt karokkal. Dublin utcáin ténferegtek, ismerkedtek, utcazenéltek, kontaktokat kértek és kaptak. Aztán mégis sikerült a lehetetlen.

2006-ban az ír lista éléről lerobbantották az Arctic Monkeys-t. Album eddig négy jött ki, már ami a stúdiólemezeket illeti. Sorrendben a Foc (2001), a re-Foc (2002), a Metallica és Led Zeppelin feldolgozásokat tartalmazó, a magyar-roma származású Roby Lakatossal felvett, áttörést hozó Rodrigo Y Gabriela (2006), és a 11:11 (2009). A duó ugyanakkor élőben érzi magát igazán elemében, mint arról a Live: Manchester and Dublin (2004), és Live in Japan (2008) címmel kiadott tömegjelentek is tanúskodnak." (Radics Gábor, Est.hu)

Rodrigo Sánchez – acoustic guitar
Gabriela Quintero – acoustic guitar
Additional performer
Roby Lakatos – violin on "Ixtapa"

A számok:
1. Tamacu
2. Diablo Rojo
3. Vikingman
4. Satori
5. Ixtapa
6. Stairway To Heaven
7. Orion
8. Juan Loco
9. PPA

Related Posts with Thumbnails