2010. január 28., csütörtök

Takáts Tamás Dirty Blues Band - Zakatol a vonat (2009)

Zene.hu: "1990-ben Takáts Tamás Gál Gáborral (gitár) megalapították a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et. A MOGÜRT-ben kezdtek először zenélni. Takáts Tamás volt a dobos és a szájharmonikás is. Eleinte ketten voltak, később csatlakoztak hozzájuk más zenészek is: Vasvári Béla (basszusgitár), Áll Zsolt (gitár), Oláh Andor (szájharmonika), valamint egy fúvószenekar.

1991-ben jelent meg első lemezük, magánkiadásban. Az első időszakban, körülbelül két évig csak feldolgozásokat játszottak (pl. Muddy Waters). Azután persze saját számokat kezdtek írni, első volt ezek közül az Ufót lát a jeti. Később már profi dobos kellett, így Takáts Tamás abbahagyta a dobolást.

Ezt a fajta zenét, amit a Dirty Blues Band játszik, értelmiségi zenének tekintik, ennek ellenére mindig általános, mindenkit érintő, átélt és átélhető dolgokról írnak, nem fellengzősen, csak úgy egyszerűen. Ehhez ragaszkodnak, de érték támadások is a zenekart épp emiatt.

1993-ban a Polygramhoz szerződtek, ekkor jelent meg a Dirty Blues Band II. Ezen az albumon már Ferenczi György harmonikázik. Erről a lemezről vált slágerré a Pocsolyába léptem és a Zakatol a vonat című szám is. Újabb tagcserék következtek: a dobokhoz Idrányi Barna, a bassz.gitárosi pozícióba pedig Giret Gábor került. Új szájharmonikás Engler Ferenc. "

A számok:

1. Viilágvége Blues
2. Hirdető Blues
3. Ufo-T Lát a Jeti
4. Chicago - New York - Budapest
5. Meguntalak
6. Jaj de jó
7. A babám mindig hazavár
8. Zakatol a vonat
9. Pocsolyába léptem
10. Vigyázz!
11. Roadhouse blues
12. Trouble In Mind

Jelszó/Password: levente

Related Posts with Thumbnails