2011. május 2., hétfő

Barbaro - Barbaro I. (1990) Hungaroton

1986 szilveszter éjszakáján egy házibuliban találkozott Herpai és Jorgosz: a jó hangulatra való tekintettel azonnal zenekart is alapítottak. Mivel a terv a mámor elszálltával is megmaradt, hamarosan összeállt a zenekar. 1987 februárjában a Lágymányosi Közösségi Ház pincéjében kezdett próbálni az "ős" Barbaro: Cziránku Sándor-gitár, Herpai Sándor-dob, II. Lengyelfi Miklós- basszus gitár, Ökrös Csaba-hegedu, Tzortzoglou Jorgosz-ének-derbuka.

A zenekar elso fellépése 1987 nyarán a diósgyori folk fesztiválon volt, ahol a szokatlan folk-rock hangzás nagy sikert aratott. Az elso formáció nem volt túl hosszú életu. Eloször Ökrös Csaba, majd Lengyelfi Miklós vett búcsút a zenekartól, helyüket Parov Nikola és Zsoldos Tamás vette át. Ebben a felállásban készítette el elso lemezét a zenekar, a népdalfeldolgozásokat tartalmazó album 1990-ben, a Hungaroton gondozásában jelent meg, címe: Barbaro I.
A lemez készítésekor a zenekar tagjai: Cziránku Sándor - gitár, Herpai Sándor - dob, Zsoldos Tamás - basszus gitár, Nikola Parov - gadulka, gajda, kaval,kanun, ud, szaxofon szintetizátor, klarinét, Tzortzoglou Jorgosz - ének-derbuka.



A számok:
01 - Kerek a szöllö (Round Is The Grape)
02 - Haramia (Brigand)
03 - Bánat (Grief)
04 - Kórus (Choir)
05 - Elment az én rózsám (My Rose Is Gone)
06 - Adjon az Isten (God Give You)
07 - Kesergés (Lamentation)
08 - Gyere ki te (Come Out You)
09 - Barbár tánc (Barbaric Dance)
10 - Hösi ének (Heroic Song)

Related Posts with Thumbnails