2009. október 24., szombat

The Hoochie Coochie Men Featuring Jon Lord — Danger. White Men Dancing (2007)

A passzio.hu lemezismertetőjéből:
"A Danger: White Men professzionális blues-rock lemez, biztos vagyok benne, hogy szerelem-gyerek. Hangulata és professzionalitása olyan, mint amilyen GARY MOORE blues lemezeinek szokott lenni. Van rajta minden, ami manapság blues-rock körökben kötelező. Saját dalok, feldolgozások, a blues-rock mellett boogie és balladai lassulás. Minden, amit az ember vagy szeret, vagy sem, de, abban azt hiszem mindenki egyet érthet, hogy nem lehet ennél jobban egy sör mellett ücsörögni egy kocsmában. A The Hoochie Coochie Men trio pedig kb erre jó, és persze mindent tud a szakmából. Ráadásul Bob Daisley és társai képesek írni dalokat is, szóval jól lehet szórakozni rajtuk. Ennyit akarnak ezzel a lemezzel és nem többet. De, hogy őszinte legyek a Danger: White Men nem is a trio miatt igazán érdekes.

Elsősorban Jon Lord miatt érdemes meghallgatni, akinek a hammondja nem csak színesíti a kiadvány dalait, hanem főszereplőjévé is válik. A hammond nagy-mesterének minden pillanata zseniális a korongon, és az is nagyszerű, hogy végre a mostanában megszoktott zongora mellett előkerült újra a hammond! A 13 dalban mindent előkap a kalapból. Végig jelen van, folyamatosan előtérben. Természetesen a legérdekesebbek azok a dalok, amikben Ian Gillan-nel közösen szerepel (Over & Over, If This Ain’t The Blues). Különleges élmény a két Purple-t újra együtt hallani, ráadásul hangulatuk miatt, akár blues-os Purple nóták is lehetnének a hetvenes évekből... és bizony Gillan is remek formában van bennük.

De, nem csak ez a kettő sikerült jól, egyik dalra sem lehet panasz. Biztos vagyok abban, hogy az érett blues-rock kedvelőinek és a hammond szerelmeseinek tetszeni fog. Kitesznek magukért..."

Közreműködő zenészek:
Ian Gillan - ének *
Jimmy Barnes - ének ~
Jeff Duff - ének ¤

The Hoochie Coochie Men:
Jon Lord - hammond orgona
Bob Daisley - basszusgitár, harmonika, ének
Tim Gaze - gitár, ének
Bob Grosser - dob, percussion

A számok:

1. The Blues Just Got Sadder
2. Gotta Find Me Some Fire
3. Twisted System
4. Over & Over *
5. Let It Go
6. Heart Of Stone (Rolling Stones cover) ~
7. If This Ain’t The Blues *
8. Danger White Men Dancing
9. Dead Presidents (Willie Dixon cover) ¤
10. Hoochie Coochie Man (Muddy Waters cover) ~
11. Bottle O’ Wine ¤
12. Everybody Wants To Go To Heaven
13. Tell Your Story Walkin’

Jelszó/Password: levente

Related Posts with Thumbnails