2009. szeptember 26., szombat

Al Di Meola & Horgas Eszter - Ő és Carmen (2008)

"Horgas Eszter és a világhírű zenész és gitáros, Al Di Meola először 2003 november 14.én álltak színpadra együtt a telt házas Papp László Sportarénában, amikor Bizet ”Carmen” című operájának átdolgozását adták elő. A fuvolaművésznő akkor úgy nyilatkozott, hogy ”egy olyan Carment akartak létrehozni, ami itt és most a mában játszódik, és a mának szól”. Az emberek talán ennek köszönhetően is fantasztikus módon azonosultak a zeneművel, így óriási sikere lett, itthon és külföldön egyaránt.
Nem csoda, hogy Eszter és Al Di Meola egyaránt úgy érezték, a közönség szívesen fogadná a folytatást, így meg is született Ő és Carmen címmel, amelyet először 2008. novemberében Budapesten mutattak be élőben a SYMA csarnokban. Az Ő és Carmen története valójában az előző zenemű folytatása.. Carment feltámasztják az alkotók . A darab arról fantáziál, arról ábrándozik, mi lett volna, ha nem ilyen tragikus véget ér ez a szerelem, és Carmen megtalálja az igazit."
A passzio.hu cikkében említett 2008-as koncerten készültek a lemez felvételei is.
A zenészek: AL DI MEOLA gitár, HORGAS ESZTER fuvola, GUMBI ORTIZ ütőhangszerek, PEO ALFONSI gitár, CSEKE GÁBOR zongora, HÁRS VIKTOR basszusgítár, bőgő, LANTOS ZOLTÁN hegedű, KASZÁS PÉTER dobok.

Jelszó/Password: levente

Related Posts with Thumbnails