2009. szeptember 26., szombat

Steve Lukather - Lukather (1989)

Steve "Luke" Lukather, a Toto együttes frontembere, gitárosa és énekese 1957. október 21-én California államban, San Fernando Valley-ben született.
A passzio.hu így ír róla:
"a világ élvonalbeli zenészei között is az első: 40 országból érkezett többmillió szavazattal a VoteNumber1.com-on elnyerte a legjobb gitáros címet. Nem rossz teljesítmény ez, bár a Los Angeles-ből származó művész született tehetség. Kezdetben a Beatles, majd Jimi Hendrix, Jeff Beck, Steely Dan és Miles Davis inspirálta – hogy csak néhányat említsünk. Steve Lukather követte nagy elődeit a rock and roll hírességek táborába: számos listavezető számot játszott, kapott pár Grammyt mint dalszerző és hangszerelő, s ugyancsak többszörös Grammy díjas szólistaként, s a világszerte elismert ToTo tagjaként; több, mint 30 millió eladott lemez van mögötte.
gitárszólóit a zenészek, a zenerajongók és a zeneértők a gitármuzsika kvintesszenciájának tartják, s ez nem túlzás: Steve Lukather játéka, s annak feledhetetlen hangzása egyedülálló. Olyan művésztársai elismerését is kivívta, mint Brian May, Jeff Beck, Larry Carlton, David Gilmour, Paul McCartney, Elton John, Alice Cooper, Paul Rodgers, a Jethro Tull, a Meatloaf, az Original Asia, s még sorolhatnánk vég nélkül."
Ez a lemez volt első szólóalbuma, amelynek készítése során meglehetősen nagy létszámú csapat vonult a stúdióba: Steve Lukather - gitár; Will Lee - basszusgitár; Michael Landau - gitár; Joe Hammer - szintetizátor, Hammond orgona; Tom Kelly, Richard Marx, Cindy Mizelle, Warren Ham, Tom Kel - háttérvokál; David Paich - orgona; Jeff Porcaro - dobok; John Pierce - basszusgitár; Eric Rehl - szintetizátor; Neil Stubenhaus - basszusgitár; Carlos Vega - dobok; Aaron Zigman - szintetizátor; Tommy Price - dobok; Leland Sklar - basszusgitár; Randy Jackson - basszusgitár; Jai Winding, Kim Bullard - billentyűsök; Lenny Castro - ütősök. (Remélem, nem maradt ki senki.)

Related Posts with Thumbnails